02 apr 15

Test of je site klaar is voor de Google update op 21 april

Google zorgt er voor dat haar zoekresultaten steeds zo goed mogelijk weergeven wat gezocht wordt. Haar kwaliteit garandeert ze onder meer met updates. De aangekondigde update van 21 april focust op mobielvriendelijkheid. Met een eenvoudige test van Google weet je meteen of je site aan de vereisten voldoet. 

Jouw site bovenaan in de mobiele zoekresultaten?

We willen allemaal graag dat onze site weergegeven wordt op de eerste pagina’s van de Google zoekresultaten. Maar de eerste plaats is beperkt, en Google ziet er sterk op toe om haar bezoekers steeds zo snel mogelijk een kwalitatief aanbod weer te geven. Daarom wijzigt Google haar ranking regelmatig met nieuwe updates. En deze keer heeft Google zelfs haar nieuwe update aangekondigd op haar blog.

Vanaf 21 april wordt de mobielvriendelijkheid een nieuwe rankingfactor in de mobiele zoekresultaten. Google zal met een nieuw algoritme nagaan of je site aan de responsive voorwaarden voldoet. De update zal een grote impact hebben op mobiele zoekresultaten van Google. Wie dus mobiel surft naar Google, zal vanaf dan eerst alle mobielvriendelijke resultaten te zien krijgen. Een site die niet responsive is, zal als gevolg slechter scoren in de zoekresultaten. 

Responsive design en mobiele optimalisatie vereist

Google merkt dat steeds meer van haar bezoekers opzoekingen doen met mobiele apparaten. De mobielvriendelijkheid bepaalt in grote mate de gebruiksvriendelijkheid van je site op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de snelheid van de laadtijd op mobiele apparaten.

Om haar bezoekers steeds de beste zoekresultaten weer te geven, is het dus belangrijk voor Google om rekening te houden met deze evolutie. Google zal daarom een mobielvriendelijkheidslabel toekennen aan sites, indien ze aan de nodige voorwaarden voldoen. Responsive sites die geoptimaliseerd zijn voor tablets en smartphones zullen hierdoor hoger scoren in hun zoekresultaten. 

Test snel of je site er klaar voor is!

Google heeft ons niet alleen gewaarschuwd, ze biedt ons ook de mogelijkheden om na te gaan of onze site reeds aan de voorwaarden voldoet met een gratis mobielvriendelijke test. Kijk dus snel na of jouw site reeds voldoet aan de voorwaarden.

Na de test geeft Google je zelfs een hele lijst aan tips over hoe en waar je je site nog verder kan optimaliseren. Mobielvriendelijke sites zullen dus vanaf 21 april hoger in de mobiele zoekresultaten van Google  verschijnen. Indien je site nog niet mobielvriendelijk zou zijn, is er dringend werk aan de winkel.

Neem snel contact met Webatvantage voor het ontwerpen van een mobielvriendelijke site met responsive webdesign. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder.