SobincoOpens your life

Over de klant

Sobinco, expert in bediening en beveiliging van ramen en deuren

Wanneer je op zoek bent naar componenten en systemen om aluminium ramen en deuren op esthetische wijze te bedienen en beveiligen, dan ben je bij Sobinco aan het juiste adres. Sobinco is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardig raambeslag, deurscharnieren, designkrukken en handgrepen. Hierbij is keuze uit een ruim gamma aan afwerkingsmogelijkheden zoals poederlakken en anodisatie. Met hun meer dan 60 jaar expertise vormen ze een betrouwbare partner die kwalitatieve productontwikkeling op maat biedt, evenals voortreffelijke designs en afwerkingen.

bekijk Sobinco

Onze diensten

  • nieuwsbrieven
  • webdesign
  • webdevelopment
Webatvantage showcase - Sobinco - homepagina

De opdracht

De website van Sobinco was aan vernieuwing toe. De grootste uitdaging hierbij was om hun specifieke high-end producten op een informatieve én toch ook attractieve manier voor te stellen. Sobinco had reeds een professionele huisstijl voorzien, die in onderling overleg geïntegreerd werd in de website. De mate waarin bepaalde elementen van de huisstijl dienden terug te komen, was hierbij belangrijk. Een vlotte communicatie was van cruciaal belang. Dankzij de goede samenwerking met de klant werd een kwalitatieve en mooi ogende nieuwe website ontwikkeld. Tijdens deze ontwikkeling stond de gebruiksvriendelijkheid steeds centraal.
Webatvantage showcase - Sobinco - services

Onze aanpak

De nieuwe website heeft als doel de bezoeker zo snel mogelijk wegwijs te maken in het aanbod. Daarom werd eerst een duidelijke structuur uitgewerkt waarop nadien een aangepast design werd opgemaakt. Het grote productaanbod werd onderverdeeld in duidelijke categorieën en subcategorieën. Bij de uitwerking werd voorzien dat Sobinco ook hun nieuwe toekomstige producten eenvoudig in de kijker kan plaatsen. 

Verder hebben we voor Sobinco een op maat gemaakt systeem uitgewerkt, waarmee hun uitgebreide catalogus beschikbaar is voor hun klanten. Geregistreerde klanten kunnen de catalogus zo digitaal raadplegen. Om de klanten die kiezen voor een product van Sobinco zo goed mogelijk te ondersteunen, kunnen zij makkelijk via de website een servicepunt in hun buurt vinden. Wie op zoek is naar een verdeler in de buurt, wordt er via een eenvoudig formulier snel geholpen. 

Daarnaast werd een connectie uitgewerkt tussen de website en het jobplatform Recruitee waarmee Sobinco samenwerkt. Zo zijn hun jobaanbiedingen op de site steeds up-to-date, zonder dat dit extra werk met zich meebrengt. Doordat de website bovendien voorzien werd van kwalitatieve, relevante content komt het ontwerp nog meer tot zijn recht. Gedurende de ontwikkeling van dit project werd nauw samengewerkt met de klant, om een website te creëren volledig in lijn met hun visie.

Webatvantage showcase - Sobinco - producten

Met hun expertise en aanpak leidde Webatvantage de restyling van onze website in goede banen. Het was een intensieve, fijne samenwerking en dat zie je aan het resultaat.

KarenMarketing & communication specialist

Het ontwerp

De stijl van de nieuwe website sluit volledig aan bij de stijl van het logo. Een strak en rustig ontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker op een gebruiksvriendelijke manier kan navigeren doorheen de site en door middel van verschillende call-to-actions zijn weg kan vinden naar de nodige informatie. Om de nodige herkenbaarheid van de verschillende categorieën te versterken, leverde de klant iconen aan per categorie en subcategorie. Met kennis van grafische programma’s maakte de klant vervolgens banners op die volledig meegaan in de stijl van de site. Deze opgemaakte banners en verzorgde teksten zorgen er mee voor dat de volledige website één mooi geheel vormt.

Cookie