LeirovinsOntdek de pracht van wijn

Over de klant

Leirovins, uw wijnverdeler sinds 1826

Op zoek naar een wijn met geschiedenis? Wijnhandelaar Leirovins kent haar bestaan reeds sinds 1826 en bestaat hiermee intussen reeds zes generaties lang. De ervaring is van vader op zoon doorgegeven en zo heeft Leirovins een sterke marktpositie verworven in de Vlaamse wijnhandel. Hun jarenlange ervaring over generaties heen vormt dan ook één van hun grootste troeven. Ze bieden een ruim assortiment internationale wijnen in diverse prijsklassen en verkopen zowel aan bedrijven, particulieren en horeca. Neem gerust een kijkje op hun vernieuwde webshop!

bekijk Leirovins

Onze diensten

  • content management
  • e-commerce
  • nieuwsbrieven
  • webdesign
  • webdevelopment
  • webshop
Webatvantage showcase - Leirovins - webshop

De opdracht

Leirovins is reeds jaren klant bij Webatvantage en waren we dan ook verheugd nu ook de vernieuwde webshop voor hen te mogen ontwikkelen. Peter en Dorine Leirens, de huidige uitbaters van Leirovins, zijn gepassioneerd door wijn. Die passie hebben we trachten over te brengen naar de bezoekers van de website.  Bij het ontwerpen van de nieuwe webshop kregen we de vraag om hun wijnen, wijnhuizen en degustaties op een overzichtelijke manier te presenteren. Daarnaast dienden ook de promo’s één van de blikvangers te worden. Zo kan je bij Leirovins steeds snel en eenvoudig de beste wijndeals vinden met keuze uit diverse promoacties.

Onze aanpak

Onze ervaring van een eerdere samenwerking zorgde ervoor dat beide partijen reeds van bij de start goed wisten wat ze konden verwachten, wat de efficiëntie en wederzijds begrip alleen maar ten goede kwam. De webshop voor Leirovins diende een online wijngids te worden met inspirerende foto’s van zowel wijnen als wijnhuizen, die iedereen weet aan te spreken. Kwalitatieve beelden van hun winkel en productaanbod vormen hierbij dan ook een mooie basis. Hiervoor deed Leirovins beroep op Birger Stichelbaut, vaste partner van Webatvantage.

De homepagina werd zo opgebouwd dat de gebruiker op verschillende manieren zijn weg naar de webshop kan vinden. Dit zowel via de navigatie, maar ook aan de hand van een handige filter op de homepagina. Door middel van enkele keuzes kan je al snel je favoriete wijn terugvinden. Wie liever zijn wijn selecteert op basis van een wijnhuis, kan terecht op het duidelijk overzicht van de wijnhuizen. Met behulp van 2 eenvoudige filters kan je al snel het gewenste resultaat terugvinden. De detailpagina van een wijnhuis biedt je de mogelijkheid om meer info te verkrijgen over het wijnhuis in kwestie, maar ook om een mooi overzicht te krijgen van alle wijnen die zij produceren.

Leirovins - homepagina

Wij van Leirovins zijn uiterst tevreden over de professionele aanpak van Webatvantage!

Dorine en PeterZaakvoerders
Leirovins - fotografie

Het ontwerp

Met het vernieuwen van hun webshop koos Leirovins voor een volledige nieuwe look en feel die rust en vertrouwen uitstraalt, alsook waarin hun nieuwe logo en huisstijl mooi naar voren wordt gebracht. Hiervoor werd gewerkt met zachte en rustige tinten en een passende typografie. Door te werken met een combinatie van schreef en schreefloos font konden we het gewenste resultaat behalen.

Om een exclusievere sfeer te creëren werd de website ook voorzien van subtiele animaties. Daarnaast nemen professionele foto’s ook een belangrijke plaats in. Aan de hand van duidelijke packshots kan de klant het product op een heldere manier bekijken en beoordelen. De kwalitatieve foto’s vormen ook een mooie binnenkomer, zo zie je in één oogopslag hoe hun zaak eruitziet en ervaar je er meteen de stijlvolle sfeer en rust van in de winkel. 

Cookie