fabricrespecting the fabric of life

Over de klant

Fabric brengt textieldruk met oog op milieu

Fabric is een nieuw bedrijf, bestaande uit Suburban en Nookyalur. Ze blijven echter nog steeds trouw aan drie belangrijkste pijlers: Duuzaam, lokaal en totaal. duurzaam in de zin dat ze werken met een ecologisch en ethisch verantwoorde productie. Daarboven hebben ze vanwege hun ligging in Dok-Noord, waar ze het totaalproject van print tot label afwerken, een lokaal karakter.

bekijk Fabric

Onze diensten

  • e-commerce
  • nieuwsbrieven
  • webdesign
  • webdevelopment
Webatvantage showcase - Project Fabric

De opdracht

We hadden eerder al samengewerkt met Suburban, waar we toen ook al hun online luik hadden ontworpen en ontwikkeld. Nu ze in zee gingen met een 2e bedrijf, kwam er een nieuwe identiteit. Daarom hadden we naast de vraag om een website te maken, ook nog de opdracht om de visuele sfeer te bedenken. De structuur van de site werd in grote lijnen behouden. Nog steeds konden de bezoekers de producten ontwerpen en een offerte aanvragen. Alleen was er nood aan een goed doordachte nieuwe jas.

Onze aanpak

Vooraleer we van start gingen, hadden we een meeting waar we concreet uitschreven wat de nieuwe stijl van Fabric is in vergelijking met wat Suburban had. Van daaruit begonnen we aan het concretiseren van een nieuwe geconcentreerde stijlgids. In overleg met Fabric dachten we na over een beeldtaal, de juiste kleuren en typografie. Er werd nagedacht over de verschillende soorten pagina’s en alles werd opnieuw herdacht zodat deze volledig de waarden van Fabric overbrengen.

Webatvantage showcase - Project Fabric - Homepage
Webatvantage showcase - Project Fabric - Product

Smeltende animaties zetten druktechnieken in de verf

Voor de nieuwe site werd er zorgvuldig nagedacht over animaties. Zo manipuleren we aan de hand van code de afbeeldingen zodat deze lijken te smelten in een vloeibare substantie. Dit is een referentie naar de verf die gebruikt wordt bij het drukken van de ontwerpen op de textiel. Gecombineerd met strakke kleuren en typografie, geeft dit een speels gevoel zonder in te boeten aan professionaliteit.
Cookie