Eduplus

  • Webdesign
  • CMS

De opdracht

Eduplus is één van onze vaste klanten. Het bedrijf organiseert en coördineert vormingen en opleidingen voor werknemers in de tuin- en landbouwsector. Elke werknemer die lid is van één van de groene sectoren kan dankzij Eduplus kosteloos toegang krijgen tot tal van vormingen binnen de sector. De website dient uitgebreid informatie te verlenen over outplacement, onderwijs, diversiteit en ook de eigen organisatie. Daarnaast dient het voor de bezoekers steeds duidelijk te zijn bij welke contactpersonen ze best terechtkunnen. 

De aanpak

De nieuwe site van Eduplus kreeg een strakke maar toch frisse look aangemeten. Zo komt alle informatie goed tot zijn recht en weet de site verschillende generaties aan te spreken. Bij de ontwikkeling van de website was het van belang dat het onderscheid tussen de verschillende vormingen duidelijk werd. Dit wordt verwezenlijkt doordat elke vorming een eigen kleur en icoon toegekend krijgt. Dit kleurgebruik wordt zowel toegepast op de website als in het magazine, wat zorgt voor een uniforme huisstijl. Zo vindt de gebruiker steeds op een eenvoudige en duidelijke manier zijn weg doorheen het aanbod. 

Iconografie en goed kleurgebruik vormen vaak essentiële elementen en een leidraad van een website, zo ook bij Eduplus. Ook bij het ontwerp van de overzichtspagina en inschrijvingspagina’s stond de gebruiksvriendelijkheid centraal. Online inschrijvingen zijn mogelijk gemaakt met een volledig gedigitaliseerde inschrijvingspagina. Zo kunnen werkgevers heel eenvoudig werknemers inschrijven voor opleidingen of individuele opleidingen aanvragen. Uiteraard werd hier ook een mobielvriendelijke uitwerking voorzien.