Prevent Agri

  • Webdesign
  • CMS

De opdracht

Prevent Agri kent haar ontstaan in een gezamenlijke beslissing van verschillende sociale partners van de Groene Sector. Het is haar doel om het welzijn van de werknemers van de groene sectoren te bevorderen. De website van Prevent Agri dient hierbij alle kennis te verzamelen over veiligheid in de land-en tuinbouw en in tuinaanleg. Ze informeert ondernemingen op een toegankelijke en praktische wijze over brandbestrijding, machines en keuringen. De site dient een duidelijk onderscheid te brengen tussen de verschillende sectoren en dient veel informatie duidelijk over te brengen. 

De aanpak

We hebben bewust de huisstijl van Prevent Agri doorgetrokken naar de website die een frisse look kreeg aangemeten. We hebben gekozen voor een vaste structuur voor de verschillende sectoren, zodat de gebruiker snel zijn weg kan vinden naar de gewenste informatie. Het gebruik van sfeerfoto’s verhoogt de leesbaarheid en aantrekkelijkheid van de teksten. Duidelijke call-to-actions zorgen ervoor dat de bezoeker snel een ongeval kan aangeven of een audit kan aanvragen. 

Dankzij de responsive uitwerking is de website zowel op desktop als op mobiele apparaten overzichtelijk en duidelijk. De informatie en call-to-actions zijn mobiel nog steeds zichtbaar, maar zijn visueel aangepast aan het gewenste medium. Het mobielvriendelijke design zorgt ervoor dat de website op elk apparaat optimaal toegankelijk blijft voor de bezoeker.