30 jan 17

5 tips voor een up-to-date homepagina

Mensen houden van vernieuwing & verandering. Een website die goed onderhouden wordt, kan op meer bezoekers rekenen dan een website waar weinig op gebeurt. We bespreken alvast enkele zaken om je hierbij te helpen.

Vaak wordt gedacht dat het hebben van een website op zich voldoende is, maar niets is minder waar. Het onderhoud van een website is van groot belang. Bezoekers keren vaker terug naar je website wanneer ze merken dat die op regelmatige basis veranderd.

Het kan dan zowel gaan om kleinere aanpassingen zoals het toevoegen van een nieuwsbericht. Maar ook om grotere zaken, zoals wanneer de website uitgebreid wordt met zaken die extra voordeel opleveren voor de gebruiker. We denken dan bijvoorbeeld aan het voorzien van de mogelijkheid voor het aankopen van een online cadeaubon.

Hieronder ontdek je alvast enkele tips waarmee je aan de slag kan. 

1. Banner

Een banner is één van de zaken die het meest op een website voorkomt, en heeft als voordeel dat je op een éénvoudige manier bijkomende nieuwe content kan toevoegen aan je site. 

 title=
 

Neem alvast een kijkje naar de site van De Feestwinkel en doe er inspiratie op.

www.feestwinkel.be

2. Instagram integratie

Social media is tegenwoordig al zo goed geïntegreerd dat we niet meer zonder kunnen. Heel wat bedrijven maken dan ook optimaal gebruik van dit medium. Zo zijn er heel wat bedrijven die met behulp van een Instagram account hun bezoekers proberen te inspireren of hen een kijkje geven binnen het reilen en zeilen van hun zaak.

Het integreren van je Instagram account biedt zeker en vast een meerwaarde aan je website. Het biedt als voordeel dat je er zonder enige moeite voor kan zorgen dat je homepagina aangepast wordt. Het enige wat je hoeft te doen is je Instagram account van leuke foto’s voorzien, en wij doen de rest. Wij zorgen ervoor dat een bepaald aantal foto’s ingeladen worden op de pagina. Van zodra er een nieuwe foto geplaatst wordt, zal deze ook verschijnen op de website. Webatvantage beschikt over een optie om dit eenvoudig te integreren op je website? Contacteer ons gerust voor meer informatie. Zo weet Lorca de aandacht te behouden van menig bezoeker.  

 title=


Meer tips omtrent social media kan je hier lezen. 

www.lorca.eu

3. Producten in de kijker

Beschik je over een webshop, dan wil je uiteraard zo goed mogelijk verkopen. Het is dan des te meer een goede zaak om geregeld nieuwe producten in de kijker te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de gebruiker steeds op de hoogte blijft van het assortiment dat je aanbiedt. Door op regelmatige basis nieuwe producten in de kijker te plaatsen, creëer je eerst en vooral nieuwe content voor op de homepagina. Daarnaast breng je de gebruiker op de hoogte van andere producten binnen je assortiment. Bekijk het voorbeeld alvast op de webshop van De Speelvogel die alvast overtuigd zijn van de meerwaarde. 

 title=
 

www.de-speelvogel.be

4. Merken in de kijker

Vaak zijn gebruikers gericht op zoek naar een specifiek merk. Wens je de bezoekers kennis te laten maken met enkele van je merken, dan is het interessant om op vaste tijdstippen enkele van je merken te selecteren en deze te tonen op je homepagina. Merken kan je op allerlei manieren in de kijker plaatsen.

Voor Intro-Fashionstore creëerden we een dynamische banner die ze voor allerlei zaken kunnen gebruiken. Van die banner maken ze optimaal gebruik om een specifiek merk onder de aandacht te brengen.

 title=
 

Daarnaast beschikken ze ook nog over een banner waarvoor ze een greep van hun bekendste merken kunnen selecteren om weer te geven. 

 title=
 
 
 

5. Nieuws- en blogberichten

Ten slotte is het tonen van het laatst toegevoegde nieuws- of blogbericht één van de meest courante manieren om te zorgen voor een update van de pagina. Door op een vast tijdstip een nieuw bericht toe te voegen aan de website en dit vervolgens te tonen op de homepagina kan je de gebruiker up-to-date houden van de laatste trends, tips, weetjes binnen je sector.

 title=

www.luxevastgoed.be

Interesse in één van deze opties? Neem dan snel contact op met Webatvantage