24 aug 16

Onvergetelijke trip naar Awwwards 2016 in NYC

De Awwwards Conference vormt jaarlijks een niet te missen event voor elke webdesigner. Deze keer werd hartje NYC de sublieme locatie voor de Awwwards Conference 2016, en Webatvantage was erbij. Met een groeiende omvang van de conferentie wordt gekozen voor steeds grotere locaties en voor de meest iconische plaatsen in grootsteden overal ter de wereld. 

Onmisbare conferentie

Het programma van de Awwwards Conference 2016 bestond uiteraard voornamelijk uit een meerdaagse conferentie waarop de nieuwste technieken en trends besproken worden. Even belangrijk is daarnaast de mogelijkheid tot netwerking waarbij designers van over de hele wereld elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Het belang van design

Design en inspiratie voor websites vormen het centrale onderwerp van de conferentie. En met deelnemers als Microsoft, Adobe en Github werd het opnieuw een inspirerende bijeenkomst. Enkele voordrachten sprongen er het meeste uit. Zo was er de interessant presentatie door Edu Pou - Ola Björling over VR-toepassingen en de toekomst daarvan.

Sta open voor iets nieuws  

De grappige voordracht van de opvallende Jon Burgerman zal ons nog lang bijblijven. Hij bracht de boodschap om open te staan voor het onverwachte zodat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Nieuwe ideeën mogen dus gerust uitgevoerd worden om ze te testen, en hierbij houden we geen rekening met wat anderen daarvan vinden. Hiervoor gebruiken we 4 stappen: improviseren, gebruiken wat je hebt, negeren van elke flop en gebruikers laten interageren wanneer je idee uitgebouwd is. 

De mogelijkheden van een eenvoudig idee

Ook de presentatie door Shaun Tollerton – JM Villanueva werkte inspirerend. Ustwo kreeg de opdracht om “watch faces” te creëren voor smarthwatches. Mensen willen namelijk graag een watch face die past bij hun persoonlijkheid, humeur, activiteit en kleding. Daarop creëerden ze verschillende mogelijkheden waarmee de gebruiker een gepersonaliseerde watch face kan samenstellen. Zo kan iets eenvoudigs toch veel opties bieden.

Sluit af in schoonheid

De Awwwards Conference 2016 werd dit jaar mooi afgesloten met een heuse cocktail party in de grootste Rooftop tuin in hartje New York. Het voelde wat onwezenlijk aan om op zo een plaats met dergelijk uitzicht met z’n allen te mogen vertoeven. De sfeer zat fantastisch en het werd een avond waar iedereen ten volle heeft van genoten.

Ontdek alles van de Awwwards Conference 2016 op de site van de conferentie zelf: http://conference.awwwards.com/nyc-2016/.

En neem zeker ook een kijkje op de site die wij zelf ontwikkelden rond het event waarop alle nieuws en activiteiten live te volgen waren:

http://nyc.webatvantage.be/en/home