06 jan 16

Internet Explorer 8, 9 & 10 bereiken houdbaarheidsdatum

De start van een nieuw jaar is toch altijd een speciaal moment. Voornemens worden gemaakt en over het algemeen wordt het beschouwd als een nieuwe start. Wanneer we het gewicht, dat zich het voorbije jaar opstapelde, eens goed van onze schouders kloppen, kunnen we met opgeheven hoofd het nieuwe jaar beginnen.

Dat moet Microsoft ook gedacht hebben, want we krijgen het nieuws dat ze vanaf 12 januari hun browsers Internet Explorer 8, 9 en 10 niet meer zullen ondersteunen. Vanaf dan krijgen deze een laatste update, waarin de Windows 7 en Server 2008 R2 gebruikers bij het openen van het programma een melding krijgen met de vraag te updaten naar Internet Explorer 11.

Is het verplicht om deze update uit te voeren? Nee, bedrijven kunnen nog altijd deze melding uitschakelen. Hoe je dat precies doet, kan je terugvinden op deze support pagina van Microsoft. Maar wij willen jullie ten stelligste afraden dat te doen. Wanneer een browser geen ondersteuning meer ontvangt, zal deze dus ook geen beveiligingsupdates krijgen waardoor deze in de toekomst kwetsbaar is voor gevaren.

Deze beslissing komt niet geheel als een verrassing. Het bedrijf zet namelijk behoorlijk hard in op Edge, hun nieuwste browser. Als je momenteel nog werkt met een verouderde versie van Internet Explorer, is dit het ideale moment om te upgraden naar Internet Explorer 11 of Edge.

Vergeef het ons als we juichen bij dit nieuws. Vooral Internet Explorer 8 en 9 zijn al behoorlijk verouderd, en voor ontwikkelaars vaak de probleemkinderen onder de browsers. Maar vrees niet, sowieso blijven we bij Webatvantage ervoor zorgen dat onze sites compatibel zijn met alle versies van Internet Explorer 9 en hoger.