18 dec 15

Het belang van internet, ook voor uw zaak

Het internet wordt steeds belangrijker, ook bij het koopgedrag van de consument. Het is dus van belang dat uw zaak hierop inspeelt, en mee is met het online gebeuren. 

Geen winkel zonder webshop

Een website en webshop worden noodzakelijk voor elke handelaar. Het aantal consumenten dat online koopt, blijft jaarlijks toenemen. Tegenwoordig vullen een fysieke winkel en een online winkel elkaar aan. De site lokt bezoekers naar de winkel. Omgekeerd gaat de consument online op zoek naar wat hij in de winkel niet meteen vindt.

Stijgende online aankopen

Uit een grootschalige consumentenbevraging van Comeos blijkt dat het voorbije jaar reeds meer dan 60% van de Belgische consumenten iets online kocht. Twee jaar daarvoor was dat nog 46%. Het is dus opportuun om hier tijdig rekening mee te houden als handelaar.

Wanneer de consumenten positieve ervaringen hebben met online aankopen, nemen het aantal aankopen en de bedragen steeds verder toe. Uit de enquête blijkt dat momenteel gemiddeld 153 euro per maand wordt uitgegeven aan online aankopen door een consument.

Het internet. Ook uw zaak

De overheid is zich bewust van het belang van internet voor handelaars, en wil er daarom ook de nodige aandacht op vestigen. Ze werken hiervoor samen met Unizo. Met de campagne “Het internet. Ook uw zaak.” promoot Unizo het gebruik van webshops. Met een website www.hetinternetookuwzaak.be, infosessies, een zelftest en opleidingen, helpen ze handelaars op weg. Er wordt aandacht besteed aan de wettelijke regels, en er komen tips en getuigenissen aan bod.

De mogelijkheden van een webshop op maat

Lees de getuigenis van onze klant Schoenen Verduyn op de site van de campagne. De voorraad in de winkels en de webshop wordt continu gesynchroniseerd aangezien deze dezelfde stock kennen. Aan de hand van een volautomatische fotostudio beschikt de webshop steeds over professionele mooi ogende productfoto’s. De website linkt ook naar sociale media, wat bijvoorbeeld interessant is voor productvoorstellingen. Een blik achter de schermen verhoogt de betrokkenheid met de consument. Met nieuwsbrieven wordt het contact met de klant nauw onderhouden. Deze worden eenvoudig opgesteld met het CMS van Webatvantage.

Webatvantage bouwt uw online succes

Een succesvolle webshop kent een creatieve vormgeving en een professionele ontwikkeling. Hiervoor kan u rekenen op de ervaren medewerkers van Webatvantage die steeds vol enthousiasme met uw project van start gaan. Er wordt rekening gehouden met uw wensen, de noden en wensen van uw klanten, en de laatste digitale technieken. Bekijk alvast ons portfolio.