09 mrt 15

Teambuilding in Barcelona

Het is een kunst om het nuttige aan het aangename te koppelen. Op de vooraanstaande Awwwards conferentie worden alle nieuwste digitale trends en technologieën besproken. Deze ging dit jaar door in Barcelona, en wij waren er maar wat graag bij. Zo ontstond het idee om al wat vroeger te vertrekken richting zuiden voor een luxueuze teambuilding. 

Barcelona by Bike

De metropool Barcelona kan je op zoveel verschillende manieren ontdekken. Wij kozen voor een fietstocht met gids, om de stad eens vanuit een ander perspectief te zien. Zo bleef het boeiend voor iedereen, ook voor wie de stad al meermaals bezocht.

Wie Barcelona nog niet bezocht had, bleek aangenaam verrast door de hippe, levendige grootstad. De nette stad weet het historische perfect te combineren met het leefbare en moderne, en heeft zelfs een chique uitstraling, met de vele zeilboten en jachten.

Het strand met idyllische palmboompjes gaf meteen vakantiegevoel, en werd tot twee keer toe onze tussenstop. De fietstocht leidde ons bovendien naar unieke uitzichten over de stad. Zo wist de fietstocht zelfs Ophelie te overtuigen, die eigenlijk niet zo gek is op fietsen.

Barcelona by Art

Ook een klassieker als een bezoek aan de basiliek de Sagrada Familia naar ontwerp van Antoni Gaudi mocht niet ontbreken. Het blijft een fascinerend gebouw, ook voor wie het reeds zag, en het interieur liet een verbluffende indruk na. Bovendien is het interessant om de evolutie van de werken te zien. De gids was heel sympathiek, maar bleek echter niet steeds goed op de hoogte te zijn. Zo zouden onder andere de werken aan de basiliek af zijn in 2020. Gelukkig bezocht Lieven vorig jaar de stad reeds met gids, en herinnerde hij dat het eigenlijk 2026 wordt. Het gebouw blijft impressionant en een must-see voor wie de stad bezoekt.

Barcelona by Night

De gids leidde ons ook per ongeluk als tussenstop naar een café zonder bier, waarschijnlijk het enige te vinden in de buurt. Toch wisten we later enkele cerveza’s te consumeren, waarna de avonden al snel wat later werden. Zo zochten we ook even verkoeling in een Ice Bar. De kou herinnerde ons even aan het thuisfront, en zo werden de zuiderse temperaturen ons toch ook niet te veel.

Desondanks stonden we ’s morgens steeds weer helemaal paraat om ons te laten verbazen door alle nieuwigheden. Al waren Jarno en Robert dankbaar toen Wouter hen een extra wake-up-call gaf, nadat hij opmerkte hoe bijzonder stil het bleef in hun kamer. Met een kleine inhaalbeweging waren ze er gelukkig toch weer helemaal bij.

Barcelona by Return

De trip gaf de perfecte gelegenheid om collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Het werden ontspannende dagen met een overvloed aan overheerlijke tapa’s, drinken, weinig slaap, en veel plezier. Zo zal de uiterst vriendelijke Filipijnse serveuse ons zeker bijblijven, die ons op ons restaurantbezoek de eerste avond een hele lijst aan options, en options, en nog meer options gaf.

Kortom, wij hebben er volop van genoten en staan als team nog meer klaar om elk uitdagend project aan te gaan. We zijn het er unaniem over eens dat ons tripje voor herhaling vatbaar is. To be continued..? 

 

Webatvantage Luchhaven Barcelona
Webatvantage Fietsen Barcelona
Webatvantage Eten Barcelona
Sagrada Barcelona
Webatvantage Drinken Barcelona
Webatvantage Vlag Barcelona